De geschiedenis van MyHealth Breda

De geschiedenis van MyHealth Breda start in 2008. De low-budget sportschool opent de deuren op het Chasséveld 9 als YourHealth. De 14 jaar erna is er ontzettend veel veranderd.  Tijd voor een terugblik. Hoe ziet de geschiedenis eruit van sportschool My Health Breda?

In 2008 zag de fitnessbranche er anders uit dan nu. Fitness was namelijk een elitesport en fitnessabonnementen waren erg duur. Hierdoor zien 2 ondernemers zien kansen binnen de markt en besluiten om de sprong in het diepe te wagen. Het concept? A-merk fitnessapparatuur van Precore aanbieden tegen lage abonnementsprijzen. Het concept van MyHealth Breda is vernieuwend en trekt de eerste jaren duizenden leden aan. MyHealth Breda is een van de eerste low-budget sportscholen van Nederland.

In 2012 neemt Nicole Wezel het roer over. Zonder enige fitnesservaring, maar met een duidelijke visie. Allereest sfeer en daarna komt de rest vanzelf. De kale fitnesszaal wordt vervolgens omgetoverd tot sportschool die vol staat met bloemen en brandende kaarsen. De horeca wordt opgestart en hiernaast komt een loungedeelte waar leden kunnen genieten van een eiwit-shake. Het nieuwe sfeervolle concept van een woonkamersportschool slaat direct aan. Door de veranderingen groeit het ledenaantal enorm en MyHealth Breda wordt al snel 1 van de grootste sportscholen van Breda.

Tijd voor een revolutie

Maar helaas verandert in 2014 de markt. Landelijke organisaties investeren veel geld in de fitnessbranche, waardoor het aantal sportscholen enorm stijgt. Het zorgt ervoor dat het aanbod van sportscholen de vraag overstijgt en de concurrentie is moordend. Het einde lijkt nabij voor de lokale fitness MyHealth Breda. Maar gelukkig, blijkt niets minder waar. De sfeer van de sportschool wordt gemist, waardoor uitgeschreven leden zich opnieuw inschrijven.

‘’Betere fitnessapparatuur zorgt er niet altijd voor dat je beter kan sporten. De sfeer bij MyHealth Breda zorgt ervoor dat ik mijzelf thuis voel.  Ik wil niet in sportzaal te staan waar ik word aangekeken bij elke beweging die ik maak. Bij MyHealth Breda voel ik me thuis’’ – Lars (25)

De goedkoopste sportschool van Breda

De waarheid is soms hard. De lage abonnementsprijzen van MyHealth Breda zijn voor sommige mensen nog steeds te hoog, waardoor veel mensen een fitness abonnement niet kunnen betalen. In 2016 komt hier verandering in door een samenwerking met gemeente Breda. Bredapashouders kunnen bij MyHealth Breda fitnessen vanaf €6,50 per maand door deze Bredapasregeling.Door de nieuwe regeling wordt MyHealth Breda met afstand de goedkoopste sportschool van Breda.

Tijd voor een sfeerimpressie? In deze video van Avans Hogeschool legt sociaal werker Amke haar functie uit binnen MyHealth Breda.

Prijzen en erkenning

In 2019 is MyHealth Breda bekroond met de prestigieuze BCB Social Impact Award voor het innovatieve concept en de maatschappelijke functie voor mensen met een laag inkomen. Later dit jaar wint MyHealth Breda vervolgens The Dutch Fitness Awards als beste sportschool van Breda. Hiernaast wordt begin 2020 het TEAM:FIT keurmerk Gouden sportkantine toegekend aan het horecagedeelte van MyHealth Breda. Ondernemend vanuit het hart, niet vanuit het hoofd. Het kenmerkt de visie van MyHealth Breda.

In 2020 hebben wij ons buddyconcept mogen belichten bij Hart van Nederland op SBS6. Dit fragment kun je bekijken op onze LinkedIn.

Verhuizing naar de Generaal Maczekstraat

In 2020 komt er een noodgedwongen verhuizing. Het pand op het Chasseveld krijgt een ander bestemmingsplan en een verhuizing naar de Generaal Maczekstraat 80 in Breda volgt. MyHealth Breda gaat zich vestigen in een gerenoveerd klooster uit 1922. Een kleinere locatie, maar ook een locatie die de kleinschaligheid van MyHealth Breda onderstreept. Zoals altijd volgt het trouwe ledenbestand. Want de leden maken de sportschool tot het succesvolle concept.

Na de verhuizing  naar de Generaal Maczekstraat zet MyHealth Breda grote stappen. De eerste medische interventie van MyHealth Breda wordt gestart en verschillende dienstverleners starten bij MyHealth Breda. Tijdens onze interventies van 12 tot 24 weken wordt er samen met de deelnemer aan het welzijn gewerkt. Door warm en eerlijk contact mensen worden mensen vooruitgeholpen.

De medische interventie wordt een groot succes. Niet alleen het algemene welzijn wordt verbeterd, maar ook arbeidsintegratie wordt gerealiseerd. De wekelijkse contactmomenten met de leefstijlcoach en sociaal werker doen wonderen. Het zorgt ervoor dat mensen stappen willen maken. Stap voor stap werken aan een nieuw begin.

Deelnemen aan de medische interventie? Vraag een kennismakingsgesprek aan via het interventie aanmeldformulier.

De toekomst

Iedereen heeft een plek nodig waar je kan ontspannen, socializen en ontspannen. Door de jaren heen is MyHealth Breda een plek geworden waar alles samenkomt. Een sportschool waar vriendschappen ontstaan en leiden tot eetclubjes. Een loket waar sport ervoor zorgt dat mensen uiteindelijk weer  gaan werken. Een woonkamer waar mensen komen voor de koffie om even bij te kletsen. Een sportschool waar altijd iemand klaarstaat om je verder te helpen.

MyHealth Breda, een sportschool die mensen samen en vooruitbrengt. 

My Health Breda is doordeweeks geopend van 08:00 tot 22:00 en in het weekend van 09:00 tot 17:00. Leden kunnen gratis deelnemen aan groepsactiviteiten en elke dag komen sporten. Nog geen lid? Kom een keertje sfeerproeven met onze dagpas of schrijf je in voor een fitness abonnement van My Health Breda.