De leefstijlinterventie van MyHealth Breda

Het is al honderden jaren bekend: een gezonde geest resulteert in een gezond lichaam. Toch is het oppakken van een gezondere leefstijl niet zo gemakkelijk als het klinkt. Hoe kun je jezelf helpen als je niet weet waar je moet beginnen? Je hebt een reikende hand nodig. Even dat extra duwtje in de rug. Tijdens onze leefstijlinterventie helpen wij deelnemers de draad weer op te pakken. Bij My Health Breda ben je wie je bent. Zonder oordeel, zonder commentaar.

Wie zijn wij? 

My Health Breda is een low-budgetsportschool waar de meest uiteenlopende doelgroepen dagelijks over de vloer komen. Door de jaren heen is het een plek waar jong en oud elkaar ontmoeten, maar elkaar niet tegen het lijf lopen. Een sportschool waar geen personal trainer achter de balie staat, maar een sociaal werker. Dat maakt MyHealth Breda anders. Door de jaren heen is een team ontstaan van sociaal werkers, leefstijlcoaches en een psychologen.

Wat doen wij?

Sinds 2016 kunnen mensen met Bijstand uitkering vanaf 6,50 per maand sporten bij MyHealth Breda. Hiernaast hebben wij voor mensen met een uitkering verschillende interventies en trajecten bij MyHealth Breda. Deelnemers worden gedurende deze trajecten dagelijks begeleid om leefstijl en psychosociale factoren te verbeteren. Dit realiseren wij door dagelijkse persoonlijke begeleiding, groepstrainingen en groepsgesprekken.

Onze visie

De eerste stap is meteen de belangrijkste: tijd nemen. Geen druk om snel aan het werk te gaan. Eerst zelfvertrouwen opbouwen en daarna de weerbaarheid vergroten. In een tempo dat bij jou past. De focus ligt niet op prestatie, maar op vooruitgang. Eerst tijd voor een gezonde geest. Dat gezonde lichaam komt later wel.

Onze aanpak

Sport wordt als middel ingezet om subjectieve doelen te realiseren. Zoals bijvoorbeeld het verhelpen van stress, eenzaamheid of depressie. Niet alleen om fitter of sterker te worden.

Positieve Gezondheid is sterk geïntegreerd binnen de trajecten van MyHealth Breda. Door Positieve Gezondheid wordt de intrinsieke hulpvraag inzichtelijk en kan de invulling van het traject worden vormgegeven. Natuurlijk in overleg met de deelnemer. Wanneer iemand bijvoorbeeld ontevreden is over het eigen lichaam, wordt sporten belangrijker. Terwijl bij iemand met depressieve klachten, ademhalingsoefeningen meer uitkomst kunnen bieden.

Benieuwd naar het model van Positieve Gezondheid? Vul zelf de vragenlijst in op de website van Positieve Gezondheid.

De leefstijlinterventie van MyHealth Breda.

De leefstijlcoach gaat je helpen een nieuw beweeg- en voedingspatroon op te pakken. Samen ga je aan de aan de slag om terug te keren naar het ‘normale’ leven. Na de training een gesprek met een sociaal werker. Even rustig samen zitten. Even kijken hoe het echt met je gaat. Tijdens de leefstijlinterventie wordt je 12 weken lang begeleid bij het verbeteren van je algemene welzijn.

Sport verbindt, sport verbroedert 

Mensen willen zich gehoord voelen en ergens onderdeel van zijn. Dat is goed merkbaar bij de wekelijkse Clean up Breda. Een initiatief van een oud deelnemer Rob waarbij deelnemers samen op pad gaan om zwerfaval van de straat te plukken. Samen bewegen, socializen en werken aan een gemeenschappelijk doel. Daarna tijd voor het Be Happy Hour. Een uur waarbij deelnemers samen koffie drinken en hun hart kunnen luchten. Wat er ook aan de hand is: je staat er niet alleen voor.

Iedereen is anders en heeft zijn eigen bagage. Hoe je hier bent beland is niet belangrijk. Wij gaan je helpen de draad weer op te pakken. Tijd om weer mee te doen. Tijd voor een nieuw begin.

Meer informatie over onze leefstijlinterventies of sportschool? Neem contact met ons op via het contactformulier en vraag jouw vrijblijvende intake gesprek aan.