0765203661 | info@myhealthbreda.nl

De medische interventie van MyHealth Breda

Het begon allemaal in augustus 2020. Kim liep de sportschool binnen na een doorverwijzing van haar integratiebegeleider. Na de kennismaking met Nicole besloot ze te starten met het integratietraject om te herstellen van een burn-out. Het was het startschot van het meest succesvolle medische interventie die ooit binnen de Gemeente Breda heeft plaatsgevonden. Uit onderzoek is gebleken dat 52% van alle deelnemers is gestart met werken. Ongekende cijfers, aangezien het landelijke arbeidsintegratie percentage rond de 5% ligt bij een interventie van 3 tot 6 maanden. Maar wat maakt MyHealth Breda zo bijzonder? En waarom is het traject zo succesvol?

Alleen sporten is niet genoeg om stappen vooruit te zetten. Iedereen weet dat voldoende beweging belangrijk is, maar toch bewegen miljoenen Nederlanders te weinig. Uit onderzoek van het NOC*NSF bleek dat 52 procent van de Nederlanders minder of gestopt is met sporten als gevolg van de coronacrisis. Iedereen weet hoe belangrijk sporten is, maar waarom doen zoveel mensen het niet?

Omdat het begint met de geest. Een gezonde geest is essentieel om te kunnen werken aan je aan een gezond beweegpatroon en sportritme. Toch is het niet zo makkelijk om jezelf dat extra duwtje in de rug te geven. Het integratietraject van MyHealth Breda helpt deelnemers bij het verbeteren van het welzijn om persoonlijke doelstellingen te behalen.

Hoe ziet het integratietraject eruit?

Bij aanvang van elk traject worden er 3 doelstellingen geformuleerd: een fysieke, sociale en mentale doelstelling. 12 tot 24 weken worden deelnemers begeleid bij het behalen van deze doelstellingen. Een leefstijlcoach helpt bij het verbeteren van het beweegpatroon en een sociaal werker bij het behalen van je psychosociale doelstelling. Altijd een stok achter de deur die je motiveert en helpt wanneer het even minder gaat. Stapsgewijs helpen wij deelnemers bij het verbeteren van het mentale welzijn om de algehele gezondheid te verbeteren.

Arbeidsbemiddeling is een belangrijk onderdeel van elk traject. Starten met werken is vaak een grote stap. Elke dinsdag en donderdag worden deelnemers ondersteund om arbeidsintegratie te realiseren. Door samenwerkingen met RAAAK! Personeel en Manpower hebben wij al tientallen deelnemers geholpen bij het vinden van werk.

Kim: ”Nooit ben ik ik me bewust geweest hoe belangrijk voldoende beweging is. Ik zag mezelf nooit staan in een fitnesszaal, maar MyHealth Breda heeft mij het tegendeel bewezen. Ik ben zekerder van mezelf en heb in de tijd bij MyHealth Breda geleerd hoe ik met angstemoties om kan gaan”.

Wat maakt MyHealth Breda zo succesvol?

Er is ontzettend veel veranderd sinds onze eerste deelnemer Kim de sportschool binnen kwam wandelen. Momenteel heeft MyHealth Breda 6 sociaal werkers in dienst, een toegepast psycholoog, 2 personal trainers en een leefstijlcoach. Inmiddels zijn we bijna 1,5 jaar verder en hebben wij 114 mensen tijdens ons traject mogen ondersteunen bij het behalen van de meest uiteenlopende doelstellingen.

De combinatie van fysieke en sociale ondersteuning doet wonderen. Van alle deelnemers die begeleid zijn bij MyHealth Breda is het welzijn met 18,9% gestegen op de domeinen van Positieve Gezondheid. Door de verschillende methodieken die worden gehanteerd hebben deelnemers de regie binnen het eigen herstelproces. Niet kijken naar wat niet kan, maar naar wat wel kan. Altijd dienstverlening op maat. De eerste stap is een kennismaking met Nicole. Daarna komt de rest vanzelf. Bij MyHealth Breda sta je er nooit alleen voor.

Sporten en praten, het is gouden combinatie.

Meer informatie over onze medische interventie? Lees de deelnemersbrochure of vraag een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. Mensen met een uitkering kunnen gratis deelnemen aan het traject bij doorverwijzing. 

Gratis dagpas aanvragen

Fantastisch! Vul hieronder je gegevens in om je gratis en vrijblijvende sportdag aan te vragen.

Work in progress!

Momenteel zijn we aan het bouwen aan onze gloednieuwe website. De website werkt, maar er kunnen zomaar een paar schoonheidsfoutjes inzitten.

Heb je een vraag? Kom dan even langs of neem telefonisch contact met je op.