0765203661 | info@myhealthbreda.nl

Het Integratietraject van MyHealth Breda

Wie niet lekker in zijn vel zit, loopt vast. Bij lichamelijke klachten gebeurt dit ook. Het is al honderden jaren bekend: een gezonde geest en een gezond lichaam gaan samen. Het maakt niet uit wat de klachten zijn. Verdrietig, vermoeid, eenzaam of bang. Kom in beweging. Dat is de eerste stap op weg naar herstel, terug naar een fijn leven. Het integratietraject van MyHealth Breda helpt mensen stappen vooruit te zetten. 

Dit is het verhaal van MyHealth Breda. Een woonkamer-sportschool waar meer gebeurt dan sporten. Een plek waar mensen terecht kunnen om hun hart te luchten. Een plek waar iedereen op eigen niveau traint. Maar vooral ook een luisterend oor vindt. Iemand die echt tijd en aandacht voor je heeft. Om de problemen die een ‘normaal’ leven in de weg staan, samen op te lossen. Net even anders dan je van officiële instanties gewend bent. Het probleem is voor de één overgewicht, voor de ander een burn-out. Het maakt ons niet uit wat de oorzaak is. Wat fout gaat is niet belangrijk. Het enige dat telt, is dat het weer gaat. Je staat er bij MyHealth Breda nooit alleen voor.

Maandelijks schrijven wij een column voor UWV. In deze column beschrijft Nicole het maatschappelijke belang van sportscholen en wat wij dagelijks voor mensen met een uitkering betekenen.

Het integratietraject van MyHealth Breda 

Het team van MyHealth Breda heeft in 2020 een integratietraject ontwikkeld voor uitkeringsgerechtigde met een Bijstand uitkering. Het gaat niet altijd om de klacht die behandeld moet worden maar om de onderliggende hulpvraag. Door de holistische aanpak die wordt gehanteerd, voert elke deelnemer de regie binnen het eigen hersteltraject. Sport als middel, niet als doel.

We werken met het model Positieve Gezondheid van Machteld Huber om de hulpvraag van de deelnemer in beeld te krijgen. Op basis van deze hulpvraag wordt een plan van zes maanden opgesteld. Wekelijks trainen met een leefstijlcoach en wekelijks om tafel met een sociaal werker. Samen aan de slag om terug te keren in het ‘normale’ leven. De eerste stap is meteen de belangrijkste: tijd nemen. Geen druk om snel aan het werk te gaan. Eerst zelfvertrouwen opbouwen. Dan de weerbaarheid vergroten. Ondertussen bespreken wat nodig is om de situatie te verbeteren. In een tempo dat bij jou past.

Altijd professionele zorg afgestemd op elke deelnemer

We zijn allemaal anders. Daarom werken wij zonder vast programma. Maatwerk voor iedereen. Trainen in de sportschool, daarnaast hulp en ondersteuning van professionals. Van sociaal werker tot personal trainer. Van leefstijlcoach tot psycholoog. Alle hulpverleners en de sportschool onder één dak. Nooit meer van het kastje naar de muur. Heel belangrijk is jou vaste contactpersoon. Die helpt je als het goed gaat, maar ook als het even tegenzit. Jouw maatje stuurt je naar de loopband, maar kent ook de weg door de papierwinkel. Weet welke instanties antwoord geven op dringende vragen. Stuurt je op tijd naar de trainer. Stap voor stap baas over je eigen leven. Dat is My Health Breda. Een plek waar alles samenkomt. Hier ben je wie je bent, zonder oordeel, zonder commentaar.

Deelnemen aan het integratietraject van MyHealth Breda? Meld je aan via het contactformulier of neem contact met ons op via info@myhealthbreda.nl 

Gratis dagpas aanvragen

Fantastisch! Vul hieronder je gegevens in om je gratis en vrijblijvende sportdag aan te vragen.

Work in progress!

Momenteel zijn we aan het bouwen aan onze gloednieuwe website. De website werkt, maar er kunnen zomaar een paar schoonheidsfoutjes inzitten.

Heb je een vraag? Kom dan even langs of neem telefonisch contact met je op.