0765203661 | info@myhealthbreda.nl

Waarom is werken goed voor je?

Een Nederlander werkt gemiddeld 69.000 uur in een mensenleven. Natuurlijk om geld te verdienen en brood op de plank te krijgen. Maar werk is vaak een stuk belangrijker dan de meeste mensen denken. Het is namelijk een van de belangrijkste bouwstenen voor een een gezond en gelukkig leven. Maar waarom is werken dan zo goed voor je? 

  • Werken verbetert je zelfbeeld

Wanneer je hele dagen stilzit, heeft dit grote invloed op je zelfbeeld en fysieke gesteldheid. Mensen met werk voelen zich over het algemeen gezonder dan mensen zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van het CBS over de invloed van werk op gezondheid. Van de werkzame personen beoordeelt 90% de eigen gezondheid als goed of uitstekend. Van degenen zonder werk zegt 76% een goede tot uitstekende gezondheid te hebben. Het is gewoon gemakkelijker om gelukkig te zijn wanneer je weet dat je van waarde bent.

  • Starten met werken zorgt ervoor dat je sneller revalideert

Wacht niet te lang wanneer je door ziekte een tijd niet hebt kunnen werken. Hoe langer je werkeloos bent, hoe moeilijker het wordt om weer te starten met werk. Dit komt omdat personen zonder werk vaker een achteruitgang in gezondheid ervaren dan mensen met werk. Werk zorgt voor ritme en structuur, wat erg belangrijk is voor onze gezondheid. Door te starten met werken neem je het heft weer in eigen handen en bouw je elke dag aan een goede gezondheid.

Duwtje in de rug nodig bij het vinden van werk? Meld je aan voor de arbeidsbemiddeling van MyHealth Breda en ga gratis het gesprek aan met onze sociaal werkers.

  • Werken zorgt voor persoonlijke ontwikkeling

Werk daagt ons elke dag uit om onze vaardigheden te gebruiken en te ontwikkelingen. Wanneer je altijd thuis zit krijg je minder te maken met nieuwe situaties. Dat is zonde, je vaardigheden gaan achteruit als ze als het niet in de praktijk worden gebruikt. Door werk wordt we getriggerd kennis te gebruiken en worden je skills dagelijks getest. Door kennis dagelijks in de praktijk te brengen worden we beter in bepaalde dingen en maken we persoonlijke groei door. Repetition creates the master.

  • Leer nieuwe mensen kennen

Werk en vriendschappen zijn nauw met elkaar verbonden. Dat is ook logisch: je ziet je collega’s elke dag en werkt samen om doelen of deadlines te behalen. Het is dan ook niet gek dat veel vriendschappen op werk ontstaan. Uit onderzoek van Hays bleek dat mensen ook veel waarde hechten aan vriendschappen op de werkvloer. 83% van de 800 ondervraagden geven aan dat zij het belangrijk vinden om vriendschappen op het werk te hebben. Hiernaast geeft 55% van de ondervraagde aan dat het hebben van vrienden op het werk een reden is om bij hun werkgever te blijven. Funfact: 41% van de respondenten geeft zelfs aan vriendschappen belangrijker te vinden dan het salaris.

We weten dat de eerste stappen zijn niet gemakkelijk zijn. Tijdens de verschillende trajecten van MyHealth Breda helpen wij deelnemers om de juiste stappen in de juiste richting te zetten. 

  • Meer financiële vrijheid

Heb jij elke maand moeite om rond te komen? Door te starten met werken kan je jouw financiële situatie flink verbeteren. Omdat je meer geld binnenkrijgt wordt je onafhankelijker en ervaar je meer vrijheid. Geld maakt misschien niet gelukkig, maar het zorgt er wel voor dat leven een stuk makkelijker wordt.

Ben jij klaar om weer te starten met werken? Of wil je geholpen worden om weer te kunnen starten met werken? Meld je aan voor het Werkfit traject van MyHealth Breda. Tijdens dit traject wordt je 24 weken begeleid bij het verbeteren van je welzijn, vinden van werk en het verbeteren van arbeidsvaardigheden.  Ons multidisciplinaire team van sociaal werkers, leefstijlcoaches en een toegepast psycholoog gaan jou helpen stappen vooruit te zetten. Op een tempo dat bij jou past. 

Gratis dagpas aanvragen

Fantastisch! Vul hieronder je gegevens in om je gratis en vrijblijvende sportdag aan te vragen.

Work in progress!

Momenteel zijn we aan het bouwen aan onze gloednieuwe website. De website werkt, maar er kunnen zomaar een paar schoonheidsfoutjes inzitten.

Heb je een vraag? Kom dan even langs of neem telefonisch contact met je op.