Nicole Wezel

Team MyHealth: Nicole

Dit is het verhaal van Nicole Wezel (58). De initiatiefneemster van het sociaal maatschappelijke concept en de succesvolle trajecten van MyHealth Breda. Het concept is sinds de start vele malen bekroond: van Social Impact Awards tot beste sportschool van het jaar. Hoe dat komt? ”Je moet ondernemen vanuit het hart, niet vanuit het hoofd.”

Waarom ben je ooit met MyHealth Breda begonnen?

MyHealth Breda werd in 2014 als het ware in mijn schoot geworpen door een scheiding met mijn man. Zonder enige kennis moest ik een bedrijf runnen in een branche waar ik werkelijk niks vanaf wist. Het was een enorme heftige tijd. Ik was een emotioneel wrak en stond er opeens helemaal alleen voor.  Al mijn zekerheden vielen plots weg. Ik had geen andere keus en moest mijn schouders er wel onder zetten. Ik ben echt in het diepe gegooid toentertijd. Waar ik achteraf alleen maar blij om ben.

Welke invloed heb je op MyHealth Breda gehad?

Ik ben een gevoelsmens en ben erg gevoelig voor sfeer. Toen ik bij MyHealth Breda binnenkwam was het een kale fitnesszaal. Mijn handen begonnen direct te jeuken. Tijd voor kaarsjes, bloemen en een mooie zithoek. Ik wilde er een thuis van maken. Voor de mensen die wij dagelijks ontvangen, maar ook voor mijzelf. Het was direct een succes: mensen zaten langer aan de koffie dan dat ze aan het sporten waren. MyHealth Breda werd een sociale sportschool. Mede hierdoor zijn we in 2016 zijn we gestart met de Bredapas-regeling, waardoor mensen vanaf €6,50 per maand konden sporten. Het was de start van het sociaal maatschappelijke concept van MyHealth Breda.

Benieuwd naar de mening van leden of deelnemers? Lees het MyHealth E-book: 18 maanden verder op onze LinkedIn pagina

Wat maakt MyHealth Breda zo bijzonder?

Tja, een gevoel is erg moeilijk uit te drukken in woorden. Het leven is een rollercoaster. Je maakt prachtige en minder mooie momenten mee. Wat je ook meemaakt: het gaat om de mensen met wie je het deelt. Dit hoeven niet altijd vrienden te zijn met wie je vrijdagavond een borrel drinkt, maar kunnen ook mensen zijn die je elke week 5 minuten spreekt. Emotionele verbintenis gaat vaak dieper dan woorden. En dat maakt MyHealth Breda zo bijzonder. Het is een plek waar de meest verschillende mensen samenkomen en helpen elkaar op welke manier dan ook. Soms is een kleine glimlach al genoeg. Dat heb ik zelf ook ervaren

Waar ben je het meest trots op?

Als moeder ben ik ontzettend trots dat ik elke dag met mijn 3 kinderen mag werken. Elke dag realiseer ik me hoe bijzonder het is om met ze samen te werken en hun ontwikkeling van zo dichtbij mee te mogen maken. Hiernaast ben ik enorm trots op het concept wat we met ons hele team hebben neergezet. De positieve verhalen van deelnemers en leden blijven mij ontroeren als mens. Mensen helpen is vanaf dag 1 mijn grote drijfveer geweest. Het leven is niet altijd makkelijk. Maarja, wat is nou leuk aan makkelijk? Zoals mijn dochter Linde altijd zegt: difficult roads lead to beautiful destinations. MyHealth Breda is hier een prachtig voorbeeld van.

Wie zijn de 18 gezichten achter MyHealth Breda? Wat zijn hun drijfveren en hoe kijken zij naar het concept van MyHealth Breda? Volgende week lezen we het verhaal van Frank. Oud-deelnemer van het integratietraject en sinds 2020 resetcoach van MyHealth Breda