Fitnessen met een uitkering bij MyHealth Breda

Voldoende beweging is essentieel voor een goede gezondheid. Dat weten we allemaal, maar toch is het niet altijd even makkelijk om in beweging te komen. Vaak is een helpende hand nodig. Even dat extra duwtje in de rug. MyHealth Breda biedt deze helpende hand bij de verschillende interventies en integratietrajecten sinds september 2020. Door deze verschillende trajecten hebben wij sindsdien honderden mensen met een uitkering geholpen om het leven weer op te pakken. Als gevolg van dat extra duwtje in de rug. 

Waarom sporten mensen niet, terwijl ze weten hoe belangrijk het is?

Veel mensen hebben moeite om dagelijks in beweging te komen, zo blijkt ook uit dit recente onderzoek van Loket Gezond Leven. Ondanks dat sporten een fysieke activiteit is, heeft verminderde fysieke activiteit voornamelijk te maken met psychosociale factoren. Zo spelen bijvoorbeeld angst, stress of depressie hierbij een belangrijke rol. Tijdens onze trajecten ligt te focus om deze problemen te verminderen te verhelpen door een combinatie van leefstijl en sociale ondersteuning.  Problemen zijn er namelijk om te worden opgelost.

Bij MyHealth Breda ben je wie je bent, zonder oordeel en zonder commentaar. Tijdens de vrijblijvende intake maak je kennis met Nicole, de eigenaresse en de initiatiefnemer van het concept:

Belangrijkste is dat jij je weer beter gaat voelen. Eerst gaan we praten en daarna zien wel hoe het loopt. Wil je de eerste weken niet sporten? Geen probleem. Dan gaan we samen aan de koffie tot jij er klaar voor bent. Bij MyHealth Breda doen we het op jou eigen tempo. 

MyHealth Breda is een sportschool waar het praatje net zo belangrijk is als het bewegen zelf. Want door naar elkaar te luisteren, kunnen we elkaar helpen. Hierdoor werken wij niet met een vast stappenplan, maar bieden we altijd ondersteuning die bij jou past. Iedereen is anders en heeft een andere weg in het leven. Belangrijk is dat je de draad weer oppakt. Samen gaan we werken aan een nieuw begin.

Benieuwd wat onze deelnemers van ons vinden? Lees onze Google Reviews of blader door ons gastenboek heen bij MyHealth Breda 

Maar wat houdt het concept precies in?

Elke week staat er een vaste afspraak gepland met je persoonlijke leefstijlcoach en sociaal werker. Samen met de leefstijlcoach ga je werken om je fysieke gesteldheid te verbeteren. Hoe? Door meer te bewegen en gezonder te eten. Na elke training in gesprek met je sociaal werker, die jou gaat helpen om je mentale weerbaarheid te verbeteren. Samen doelstellingen formuleren op basis van Positieve Gezondheid en daarna samen werken aan jouw doelstellingen behalen. Op een tempo dat bij jou past.

Hoeveel kost een traject bij MyHealth Breda?

Voor mensen met een uitkering zijn de trajecten van MyHealth Breda helemaal gratis. Of je nu in de Bijstand, Ziektewet, WW WIA of Wajong zit: iedereen is welkom bij MyHealth. Het enige wat je hoeft te doen is het aanvraagformulier invullen, zodat we in contact komen met jouw integratiemedewerker of verzekeringsarts. Uitkeringsgerechtigde kunnen op deze wijze gratis deelnemen aan een traject van MyHealth Breda. 141 mensen gingen je voor. Ook voor jou, is het tijd voor een nieuw begin.

Wil jij je aanmelden voor het traject van My Health Breda? Neem contact met ons op en wij bellen je zo snel mogelijk om een vrijblijvende afspraak met je in te plannen met Nicole.  

Meer informatie over onze trajecten? Check onze deelnamebrochure of onze integratiepagina.