Fitnessen met een uitkering bij MyHealth

Voldoende beweging is essentieel voor een goede gezondheid. Dat weten we allemaal, maar toch is het niet altijd even makkelijk om in beweging te komen. Vaak is een helpende hand nodig. Even dat extra duwtje in de rug.  MyHealth Breda biedt deze helpende hand bij de verschillende welzijn en integratietrajecten sinds september 2020. Door deze verschillende trajecten hebben wij honderden mensen geholpen om het leven weer op te pakken. Als gevolg van dat extra duwtje in de rug. 

Waarom sporten mensen niet, terwijl ze weten hoe belangrijk het is?

Veel mensen hebben moeite om dagelijks in beweging te komen, zo blijkt uit dit recente onderzoek van Loket Gezond Leven. Ondanks dat sporten een fysieke activiteit is, heeft dit voornamelijk te maken met psychosociale factoren. Vaak spelen angst, stress of depressie hierbij een belangrijke rol.  Tijdens onze trajecten gaan we hierover uitvoerig in gesprek met onze deelnemers. Problemen zijn er namelijk om te worden opgelost.

Bij MyHealth Breda ben je wie je bent, zonder oordeel en zonder commentaar. Tijdens de vrijblijvende intake maak je kennis met Nicole, de eigenaresse en de initiatiefnemer van het concept:

Belangrijkste is dat jij je weer beter gaat voelen. Eerst gaan we praten en daarna zien wel hoe het loopt. Wil je de eerste weken niet sporten? Geen probleem. Dan gaan we samen aan de koffie tot jij er klaar voor bent. Je bent wie je bent en we doen het bij MyHealth Breda op je eigen tempo.

MyHealth Breda is een sportschool waar het praatje net zo belangrijk is als het bewegen zelf. Door naar elkaar te luisteren, kunnen we elkaar helpen. Wij werken niet met een vast stappenplan hoe we je kunnen helpen. My Health Breda biedt ondersteuning op maat door het traject af te stemmen op jouw wensen. Iedereen is anders en heeft een andere weg in het leven. Belangrijk is dat je de draad weer oppakt. Samen gaan we werken aan een nieuw begin.

Maar wat houdt het concept precies in?

Elke week staat er een vaste afspraak gepland met je persoonlijke leefstijlcoach en sociaal werker. Samen met de leefstijlcoach ga je werken om je fysieke gesteldheid te verbeteren. Hoe? door meer te bewegen en gezonder te eten. Na elke training in gesprek met je sociaal werker, die jou gaat helpen om je mentale weerbaarheid te verbeteren. Samen doelstellingen formuleren op basis van Positieve Gezondheid en daarna samen werken aan jouw doelstellingen behalen.  Op een tempo dat bij jou bast.

Hoeveel kost een traject bij MyHealth Breda?

Voor mensen met een uitkering zijn de trajecten van MyHealth Breda helemaal gratis. Of je nu in de Bijstand, Ziektewet, WW WIA of Wajong zit: iedereen is welkom bij MyHealth. Het enige wat je hoeft te doen is het aanvraagformulier invullen, zodat we in contact komen met jouw integratiemedewerker of verzekeringsarts. Uitkeringsgerechtigde kunnen op deze wijze gratis deelnemen aan een traject van MyHealth Breda

Wil jij je aanmelden voor het traject van My Health Breda? Vul dan hier het aanvraagformulier in van MyHealth Breda en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je.

137 mensen gingen je voor. Het is ook voor jou tijd voor een nieuw begin.

Meer informatie over onze trajecten? Check onze deelnamebrochure of onze integratiepagina.