Cleanup Breda: Tijd voor een nieuw begin

Cleanup Breda is een initiatief van oud-deelnemer Rob Alstede. Een gouden kerel en oud deelnemer van de medische interventie van MyHealth Breda. In november 2020 werd hij doorverwezen naar My Health Breda voor de revalidatie van zijn hartaanval. Doelstelling? Weer vertrouwen krijgen in het eigen lichaam. Iets wat gemakkelijk klinkt, maar zeker niet gemakkelijk is.

De medische interventie van My Health Breda

Elke nieuwe deelnemer bij de start van een medische interventie een kennismaking met Nicole. Tijdens elk intakegesprek worden de doelstellingen van het traject van My Health Breda opgesteld. Samen met ons multidisciplinaire team werk je tijdens het traject aan doelstellingen die zijn opgesteld door je persoonlijke doelstellingen.

Het verhaal van Rob

Tijdens de kennismaking met Rob, vertelt hij dat hij een hartaanval heeft gehad in 2020. Hij was erg open over zijn gedachtes en legde uit hoeveel impact een hartaanval heeft op je leven, fysieke en mentale welzijn:

‘’Hoewel een hartaanval natuurlijk fysieke beperkingen met zich meebrengt, zijn de gevolgen voornamelijk mentaal.   Het vertrouwen in het eigen lichaam was weg. Iets wat immense impact van alles op je leven heeft.”

Arbeidsintegratie

Door doorzettingsvermogen en kracht is Rob na 24 weken gestart met werken. Door doorzettingsvermogen en kracht is Rob het traject doorgevlogen. Hoewel Rob inmiddels werkzaam is, komt hij nog steeds wekelijks over de vloer bij My Health Breda. Eerst het kopje koffie en daarna zijn vertrouwde rondje door de sportschool. Dat wekelijke bakje koffie heeft geleid tot iets prachtigs. Daar is Cleanup Breda een mooi voorbeeld van

Het hele verhaal lezen van Rob? Lees onze maandelijkse column bij UWV ”Persoonlijke aandacht is de sleutel tot succes”.

Cleanup Breda

Cleanup Breda is een wekelijkse groepsactiviteit, waarbij deelnemers de straat op gaan om Breda nog iets schoner en mooier te maken. Door het gemeenschappelijk doel komen mensen samen in beweging en worden ze samen gemotiveerd. Het praatje is net zo belangrijk als het bewegen zelf.  Tijdens de eerste Cleanup loop zijn vuilniszakken vol van de straten geplukt.

Elke dinsdag vanaf februari om 13:00 start er een Cleanup loop bij My Health Breda. Geen lid? Geen enkel probleem. Meld je aan door te bellen naar tel:0765203661.

Wil jij werken aan een nieuw begin? Kom een keer langs of meld je aan via het medische interventie aanvraagformulier en we nemen binnen 48 uur contact met je op.