De leefstijlinterventie van My Health Breda

Wie niet lekker in zijn vel zit, loopt vast. Het is al honderden jaren bekend: een gezonde geest resulteert in een gezond lichaam. Toch is het oppakken van een gezondere leefstijl niet zo gemakkelijk als het klinkt. Hoe kun je jezelf helpen als je niet weet waar je moet beginnen? Als je eenzaam bent maar geen plek hebt om naartoe gaan? Je hebt een reikende hand nodig. Even dat extra duwtje in de rug. Wij kunnen je hierbij helpen. Bij My Health Breda ben je wie je bent. Zonder oordeel, zonder commentaar.

Wie zijn wij? 

My Health Breda is een sportschool waar de meest uiteenlopende doelgroepen over de vloer komen. Een plek waar het praatje net zo belangrijk is als sporten zelf. Een plek waar jong en oud elkaar ontmoeten, zonder elkaar tegen het lijf te lopen. Geen personal trainer achter de balie, maar een sociaal werker.

Bij My Health Breda worden er verschillende leefstijlinterventies aangeboden, wanneer men vastloopt in het leven. Deelnemers worden gedurende de interventie dagelijks begeleid op het gebied van sport, voeding en sociale integratie. Dit realiseren wij door persoonlijke begeleiding, groepslessen, groepsactiviteiten en groepsgesprekken. Elke dag een leefstijlcoach of sociaal werker aanwezig. Alle hulpverlening onder 1 dak. Nooit meer van het kastje naar de muur.

Onze visie

Sport wordt als middel ingezet om subjectieve doelen te realiseren. Bijvoorbeeld het verhelpen van stress, eenzaamheid of depressie. Niet persé om fitter of sterker te worden. De focus ligt niet op prestatie, maar op vooruitgang. Eerst tijd voor een gezonde geest. Dat gezonde lichaam komt later wel.

Onze aanpak

Door Positieve Gezondheid wordt de hulpvraag specifiek en wordt het traject voor de deelnemer bepaald. Ontevreden over je lichaam? Dan gaan we 3 keer per week sporten. Nog te angstig om te sporten? Geen probleem. Gaan we de eerste weken samen praten. We focussen op oplossingen, niet op het ziektebeeld.

Benieuwd naar het model van Positieve Gezondheid? Vul zelf de vragenlijst in op de website van Positieve Gezondheid.

De leefstijlcoach gaat je helpen een nieuw beweeg- en voedingspatroon op te pakken. Samen aan de slag om terug te keren naar het ‘normale’ leven. De eerste stap is meteen de belangrijkste: tijd nemen. Geen druk om snel aan het werk te gaan. Eerst zelfvertrouwen opbouwen. Dan de weerbaarheid vergroten. In een tempo dat bij jou past.

Na de training een gesprek met een sociaal werker. Even rustig samen zitten. Even kijken hoe het echt met je gaat.

Sport verbindt, sport verbroedert 

Mensen willen zich gehoord voelen en ergens onderdeel van zijn. Dat is goed merkbaar bij de wekelijkse Clean up Breda. Een initiatief van een oud deelnemer Rob waarbij deelnemers samen op pad gaan om zwerfaval van de straat te plukken. Samen bewegen, socializen en werken aan een gemeenschappelijk doel. Daarna tijd voor het Be Happy Hour. Een uur waarbij deelnemers samen koffie drinken en hun hart kunnen luchten. Wat er ook aan de hand is: je staat er niet alleen voor.

Iedereen is anders en heeft zijn eigen bagage. Hoe je hier bent beland is niet belangrijk. Wij gaan je helpen de draad weer op te pakken. Tijd om weer mee te doen. Tijd voor een nieuw begin.

 


 

Meer informatie over onze leefstijlinterventies of sportschool? Bekijk onze brochure en volg ons op LinkedIn om dagelijks op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen.